24. ja 25. mail Tallinnas Kultuurikatlas toimunud tehnoloogia, ettevõtluse ja innovatsiooni konverentsi Latitude59 keskmes olid idufirmade, tuleviku ning digitaalse ühiskonna teemad. Latitude59 tänavuse pitchivõistluse võitis Fractory, kes pälvis ka Nordic Angel Program 170 000 euro suuruse iduinvesteeringu.

_DSC0715

24. ja 25. mail Tallinnas Kultuurikatlas toimunud tehnoloogia, ettevõtluse ja innovatsiooni konverentsi Latitude59 keskmes olid idufirmade, tuleviku ning digitaalse ühiskonna teemad. Latitude59 tänavuse pitchivõistluse võitis Fractory, kes pälvis ka Nordic Angel Program 170 000 euro suuruse iduinvesteeringu.
Tänavusele Latitude59 pitchivõistlusele kandideeris 101 ettevõtet, kellest 10 jõudsid finaali rahvusvahelise žürii ette. Latitude59 peaauhinna, milles sisaldub 10 000 eurot, kahenädalane Startup Embassy poolt korraldatud reis Silicon Valleysse (lennupiletid GoTraveli poolt), juriidiline nõustamine Hedman Partners advokaadibüroolt ning auhinnad Valgelt Klaarilt, võitis Fractory – veebilahendus, mis aitab inseneridel saada automaatse hinnapakkumise laialt tootjate võrgustikult. Pitchivõistluse partneri Nordic Angel Program sündikaadi poolt välja pandud 170 000 euro suuruse investeeringu pälvis samuti Fractory.  

 

Tänavu käsitleti Latitude59 pealavadel kokku kolmeteistkümmet erinevat teemat, sealhulgas räägiti küberturvalisusest ning rahvusriikide tulevikust, sellest, kuidas ehitada inimkeskseid ettevõtteid ning millised on möödunud ja tulevad trendid turunduses. Lisaks arutleti tehisintellekti kasutusviiside, jätkusuutliku toidutööstuse tuleviku ja krüptorahanduse teemadel. Teiste hulgas esinesid näiteks prantsuse ettevõtja ja andmeteadlane Rand Hindi, neuroeetika professor, teadvuse, teadlikkuse ja tehnoloogia kokkupuutepunktides tekkivaid eetilisi küsimusi uuriv Thomas Meitzinger, Euroopa noore innovaatori tiitliga pärjatud AI ettevõtja Kumarjev Chatterjee, Euroopa hinnatuimaks SAAS investoriks peetav Christoph Janz ning Singularity University asutav liige ja eksponentsiaalsete tehnoloogiate spetsialist Kathryn Myronuk.

 

Kahe päeva jooksul rääkisid oma kohati uskumatuid lugusid ka 12 idufirmade asutajat Eestist ja välismaalt, teiste hulgas näiteks virtuaalse isikutuvastamisteenuse Veriff asutaja Kaarel Kotkas ja pilvepõhise telekommunikatsiooniteenuse onoff CEO Taig Chris. Tehnopoli matchmaking alal leidis konverentsi külastajate vahel aset rohkem kui 2000 üks-ühele eelnevalt kokku lepitud kohtumist.
Kaheteistkümnes Latitude59 leiab aset vähem kui aasta pärast, 16. ja 17. mail 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s