President Kaljulaid: Eesti ja Prantsusmaa on optimistliku Euroopa eestkõnelejad Vabariigi President Kersti Kaljulaid kohtus täna Kadriorus Prantsusmaa peaministri Edouard Philippe’iga.

unnamed (1)

Fotod: Annika Haas

Kohtumisel keskenduti Euroopa Liidu tulevikku puudutavatele küsimustele, samuti arutati julgeoleku-temaatikat ning kahe riigi koostööd IT valdkonnas.

„Prantslaste rolli NATO ja Euroopa Liidu julgeoleku tagamisel ei saa ülehinnata. Ka täna astub meil siin Eestis, Tapal, prantsuse sõduri jalg. See on oluline meile, aga see on oluline ka kogu NATO julgeolekut ja ühtsust silmas pidades,“ avaldas president Kaljulaid kohtumisel Prantsuse peaministrile tänu nende panuse eest turvalisema maailma loomisel. President Kaljulaid nõustus, et Euroopa peab hoolitsema oma kodanike turvalisuse eest.

Euroopa Liidu tulevikust rääkides olid nii president Kaljulaid kui peaminister Philippe optimistlikud. „Meie arusaamine Euroopa Liidust ja tema rollist meie kontinendi arengus langeb suures osas kokku. Jah, me mõlemad näeme kohti, kus ühendus saaks toimida paremini, kuid me mõlemad oleme ühise Euroopa tulevikus osas optimistlikud – kui midagi ei tööta, tuleb see teha paremaks. Selles osas oleme me ilmselt ühed optimistliku Euroopa eestkõnelejad,“ ütles riigipea pärast kohtumist.

Lisaks arutati kohtumisel kahe riigi IT-koostööd ja kuidas selles valdkonnas saaks kogemusi vahetada. Prantsusmaa peaministrile pakkusid huvi meie edulugu digitaalse ühiskonna ülesehitamisel ning e-teenuste väljatöötamisel.

Krishan Chand

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s